На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

05.06.09, 13:00 ч. ВНАСЯНЕ НА ПИСМО ДО ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА НАБЛЮДАТЕЛИ ЗА ИЗБОРИТЕ ,

Ние като представители на независимото гражданско общество в България категорично се противопоставяме на опитите за манипулация на изборите и подмяната вота на гражданите.
Нашите опасения за фалшификация на изборите и некоректно отчитане на резултатите се базират на:
- множеството документирани нарушения, свързани с купуване на гласове на местните избори през Октомври 2007;
- партийната обвързаност на ръководни органи в дружеството, което ще отговаря за преброяване на изборните бюлетини;
- злоупотребата с лични данни и телефонния натиск, упражняван над хиляди пенсионери през последни дни с цел да гласуват за управляващата партия;
В България явно няма независими институции за мониторинг на изборите. Наличието на независими европейски наблюдатели ще допринесе за провеждането на реални демократични избори, ще минимизира корупционните практики в България и ще ограничи възможността те да се разпространят извън България.

Европейския съюз допусна явна грешка, приемайки една нереформирана и недемократична, разядена от корупция и институционална неефективност държава в своя състав. Това доведе до затвърждаване статута на управляващите и до демотивация на гражданското общество.

Затова на 05.06.2009-та година от 13:00ч. ние ще внесем документ до Европейската комисия в България, с който заявяваме желание за присъствие на международни наблюдатели и експерти, които да гарантират провеждането на прозрачни избори и коректно преброяване на гласовете.

1 коментар:

Анонимен каза...

БРАВО!!! БЪДЕТЕ СВЕСТНИ И ОСЪЗНАТИ ХОРА С БУДЕН МОЗЪК!!! ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО СТРАХ В ОЧИТЕ НА ЧУГУНЕНИТЕ КРАТУНИ...ИЗПУСНАХА СЕ ОТ СТРАХ!!! ВДИГАЙТЕ АЛАРМА И ВИКАЙТЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ, СНИМАЙТЕ С МОБИЛНИТЕ СИ АПАРАТИ, ЗАПИСВАЙТЕ ГИ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕХНИТЕ ЧЕНГЕЛСКИ МЕТОДИ, НЕКА ПОСЛЕ В ИНТЕРНЕТ ЦЯЛ СВЯТ ДА ВИДИ ТЕЗИ ИБРИКЧИИ И ЕНИЧАРИ, СТОПЯВАЩИ ПОСТОЯННО БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ!!!