На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

ДЪРЖАВА НА СМЪРТТА НА МЛАДИТЕ

Ние студентите учещи в гр.София, студентските сдружения СРОКСОС, ГСЗССГ, изказваме съболезнованията си към трагедията на семейството на нашата колежка от ВИНС гр.Варна - Радостина Евтимова.
За пореден път смъртта застигна един от нас – след Стоян Балтов, Найден Вучков, а сега най-ужасната трагедия на Радостина Евтимова.
Кой е виновен за последното отвратително убийство?
Виновна е българската политическа олигархия, която в своята деградация достига небивали размери – собственото и генетично поколение се изражда до сбирщина от разюздани хладнокръвни и нагли убийци, разчитащи че досегашната безнаказаност на бащите, ще бъде такава и за техните синчета.
На 14-ти януари в София и други градове излязохме за да кажем и: ``Писна ни от липсата на морал и от шуробаджанащината....``
Оказва се че 20 години след началото на криминалния преход управлението на държавата е в ръцете на една нова партийна номенклатура – независимо дали е в управлението или в опозиция, на която наред с лукса и хубавия живот, са позволени и бруталността, безнаказаността и чудовищното.
Защо не чуваме някой партиец да осъди случилото се, защо не виждаме някои хора да се оттеглят от заеманите постове?
Питаме кога най-после някой от пишещите български интелектуалци ще застане на страната на студентите и гражданите и ще разобличи тази чудовищна фасадна демокрация и има ли в момента назависими и достойни такива?
А кога ще излезнете от тази летаргия и ще подкрепите борбата на младите?
Ние студентите от София се организираме и ще се включим към протестното шествие на колегите ни на 17.03 във Варна, като приканваме всички граждани на Варна да подкрепят своите деца.
Протестът пред Народното събрание на 18.03 ще бъде под надслова: ``Убийците в затвора!`

1 коментар:

Джингиби каза...

След като заляха България с Хероин през 1991 год., с единственвта цел да унищожат младото поколение на България паразитите от МВР не се занимават с нищо друго. Естествено логиката е ясна ако успееш да елиминираш и изгиониш младото поколение на една страна - ти блокираш реформата и връщаш нещата назад. Точно това се наблюдава в България в момента - ние сме на същото ниво на което бяхме в средата на 80-години на миналия век - реставрация на тоталитарната диктатура . Все повече седава трибуна на гласове колко @добре@ било при Тодор Живков, как добре се справяла Държавна Сигурност, как трябвало да върнем генералите от ДС в МВР защото били много добри, те не че и сега не дърпат конците там и прочие всякакви кретенски и болни идеи.
Гуд-баи. Демокрация скоро маи няма да доидеш скоро.