На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Европейския съюз и България.

Изстрадалия от 20-годишния фиктивен преход български гражданин с надежда прие влизането ни в Европейския съюз. Героично стисна зъби и стоически понесе наглостта на политическата олигархия и организираната отгоре мафия. В името на влизането ни в ЕС.
Българина очакваше най-накрая някой да въдвори ред в тази бедна и корумпирана държава.
Какво става след 2 години членсво в ЕС обаче? Като, че ли нищо. Дори корумпираните ни политици навириха нос, че могат да мамят не само народа си, но и цяла европа и започнаха да безчинстват повече от всякога.
Нашия гражданин се почуства излъган. Излъган от вярата в справедливостта и реда на една голяма организация.
Българското гражданско общество се демотивира, че дори Европа му обръща гръб, след като одобрява едно почти тоталитарно и напълно престъпно правителство.
Дали европейския чиновник не мълчи гузно за "позора на Европа" - България, защото все пак е имало проверки, комисии, похарчени пари за анализ и мониторинг на готовността на България да се присъедини към една елитна организация. Елитна откъм ценности, традиции, морал, демократичност, чиста и прозрачна икономика.
Или европейския бюрократичен апарат с охота прие "лошите европейски деца" за да раздуе щата си от наблюдатели, анализатори, комисари, съветници и други, които да контролират европейските средства да не бъдат крадени, а корупцията да не излезе от границите ни.
Ние, водени от нашата вяра в традициите на европейската култура и демократични ценности отправихме апел към Европейските органи, които да бъдат гарант за демокрация в България и защита на гражданите ни от произвола на комуноидната върхушка.

1 коментар:

Анонимен каза...

И какъв е отговора на Вашето искане уважаеми господа ?