На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Информационната немощ на една милиционерската държава

Никой не вярва на политици, не вярваме вече и на медии. Някога поне бяха надарени измамници, сега се бездарни импровизатори. Самовъзпроизвеждащата се ДС върхушка, толкова се капсулира, че поради кръвосмешението си,  доведе до израждане, слабоумие и политическа олигофрения.
Операция "наглите" се оказа евтин спектакъл без спец-ефекти - Културисти, Хамстери и какви ли още не персонажи даже на човек с основно образование му е ясно, че не могат да направят това, което им приписват органи на реда, систематично провалящи се 20 поредни години. А и да успеят да хванат някой кокошкар, съдебната ни система, за пореден път ще покаже, че е независима от морал, справедливост и демократичност... в противен случай трябва да произнесе присъди срещу собствения си състав.
Та за да стане по-интересно и зрелищно решиха да убият точно избран човек - фалшив журналист, мразен от медии, измамник, мразен от народа, псевдо-мафиот, недолюбван от истински мафиоти. Накратко казано убит бе човек, за който никой явно няма да жали, но ще има повод за много демонстрации на мусули, прокарване на скандални закони, отвличане на вниманието на народа от тежките битови проблеми. Явно няма нищо случайно в тази държава. Организираната престъпност наистина е организирана и то от най-високо ниво.
Да - сега стана интересно! Намесиха се стари муцуни от криминалния свят. Новините се гледат повече от всякога, чакайки развитието на разледването на това скандално убийство, хората относво са обсипвани с евтина политическа пропаганда.
От друга страна дали една миналогодишна теория няма да се потвърди - Европейския съюз пречи на родните бивши комунисти, настоящи политически престъпници да крадат свободно, защото Европа е достатъчно мъдра, за да проумее тарикатщината и достатъчно влиятелна за да наложи справедливост и ред. Поради тази причина се търси начин да се излезе от Европейския съюз - след като не могат да се крадат средства и трябва да се спазва ред, законност, демократични принципи... изходът от тази тежка ситуация е излизане от ЕС.
И как ще стане това?! Някои явно правят всичко напук - още по-показни убийства, още по-неефективна съсдебна система, по-корумпирани медии и липса на свобода на словото, изпращане на съмнителни фигури за европейски представители, ограничаване на гражданските свободи, побой на мирни граждани, милиционерщина, разрастване и неефективност на административното обслужване, показност на мафията и безнаказаност за доказани престъпници.
Да, съветската протекция от Москва е велика подкрепа за нашите нагли управници, но ние сме в Европа, а не в СИВ, а и Русия има немалко проблеми. Великите сили затова са велики, защото могат да жертват цели малки народи. Но защо да жертват толкова примерен, послушен и заспал народ... след като могат да пожертват една ограничена политическа върхушка и да си я приберат близо до себе си... в Сибир.
Четете блогове, в България има немалко журналисти и общественици, които дори с риск за кариерата и живота си правят истинска журналистика, анализи, разкрития.
И нека си мислят, че ни следят, нали това е смисъла на живота им. Умът на глупав и ограничен човек, няма как да осъзнае нещо направено от свободен и интелигентен човек. Все едно ПРАВЕЦ 16  да се симулират и анализират процесите в компютърна система базирана на Core i7.

3 коментара:

Анонимен каза...

ne zshtishtavam bobi cankov, no mi pravi vpechatlenie ot tazi statia kak za poreden put se uprazniavate v politikanstvo vuz osnova na smurtta na mlad chovek. ako tova e vashiat moral - boze opazi ni ot takiva sdruzenia za "obstestven kontrol" kolkoto i da se napuvate, niama da ni kontrolirate, komunischeta prikriti

Галя Маринова каза...

До горния Анонимен пишещ на латиница:

Назначените за демократи много се дразнят от истинските демократи и ги наричат "комунисти", каквито всъщност са самите те.
Това е ченгесарският прочит на Крадецът вика "Дръжте крадеца".

Анонимен каза...

radvam si che si me razbrala-tova kazvah i az :))