На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Протестите на 18-ти и 25-ти Март

Отново трагично събитие изкара поне за миг хората от обзелата ги апатия и безразличие. На 18-ти Март за първи път след 14 януари на площада излязоха студенти и млади хора. В този ден около паметника преобладаваше мъката на близки и роднини на убити млади хора.

На 25-ти март по незнайно каква причина Общината реши да разреши в един и същи ден, час и място организиране на няколко протеста. Явно държавниците се изплашиха, че след 14-ти януари отново гражданското общество се обединява срещу тях. Затова решиха да създадат предпоставки за конфликтни ситуации между студенти, земеделци, синдикални и граждански искания, природозащитни и контра- природозащитни прояви.
За пореден път СРОК СОС прояви зрялост и колективен дух, като неутрализира яловите опити на институциите, които си въобразяват, че управляват България да създадат разделение и конфликти.

Оценяваме синдикалните искания на браншовите организации за справедливи и необходими, но неуместни по време на протест срещу престъпността и корумпираната съдебна система. Уважихме исканията на земеделските организации, но не можем да не осъдим тяхното неуважение към мъката на хората, загубили свои деца, братя, приятели и колеги.

България ще стане нормална държава, не когато сменим управниците си, а когато станем по-сплотени, солидарни и разберем, че колективния интерес, сигурността и бъдещето на нашите поколения е над преходните лични интереси и пристрастия.

2 коментара:

Анонимен каза...

концентрирайте се върху учебниците и не се занимавайте с неща за които нямате както информация така и политическа и икономикческа експертиза. Ще останете тотално разочоровани както останаха тези които бяха по улиците 96 година. не действайте първосиганлно и анализирайте спокойно и с по широк и поглед. каквитро и да са ви намевреняита оставете всичко да бъде решено по цивилизован начин на изборите. Те са само след няколко месеца.
на добър час

Анонимен каза...

Концентрирай се върху граматиката.
Идиотизма и робската психика доведоха България до перманентна криза, корупция и народ в кома.