На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Подкрепяме борбата срещу фалшивата демокрация в бившия социалистически и настоящ мутро-комунистически "конц-лагер"

Ние студентите от студентските сдружения организиращи протестите пред парламента през последните месеци от 19.12.и 14.01 досега, изразяваме пълната си подкрепа за нашите колеги от Молдова, които също като нас са разбрали фалшификацията на фасадната демокрация в която живеят, както ние в България, така и те в Молдова. Противопоставяме се на опитите на създадени в мрачното комунистическо минало на нашите страни, олигархични върхушки да режисират "свободни и честни избори", с предизвестен резултат. Смятаме че тези олигархични върхушки работят против интересите на собствения си народ и са способни на всякакви машинации и фалшификации, за да се задържат вече повече от двадесет години начело на управлението.
Репресивните органи на държавата трябва да служат за опазване живота и благосъстоянието на обикновените граждани, каквито са и самите служители в тези служби, а не да потъпкват правата и свободите на изказване на различно мнение, организиране на законни протести и противопоставяне на политическите фалшификации, всичко което е заложено, като принцип в конституцията на демократичните държави.
Авангардът на всяко демократично общество, а именно студентството е призвано да пази устоите на демокрацията, и да не позволява и признава, фалшифицираните и скалъпени избори на партийната номенклатура!
Предупреждаваме, че и в България, това лято могат да се проведат фалшиви и платени избори за европейски и национален парламент!!!
Дерзайте колеги, ние сме с Вас! Победа!

8 коментара:

dimitrov566 каза...

Отказахте ли се защото две седмици ви няма,ако да пуснете едно коментарче.Митко

кен каза...

Стягаме се за протест на 22-ри и мислехме малко да запазим нещата в медийна тишина. Ходим на други протести, търсим свестни съорганизатори...
След активното подслушване на телефоните ни (чуваме си гласовете като ехо), няма какво да крием :)
Свързвайте се с нас по електронен път за да направим нещо по-голямо.

dimitrov566 каза...

ok

Джингиби каза...

Срам и резил!!!

Молдовците ни засрамиха и ни показаха как трябва да се деиства срещу такава измет от пак старите познаиници отпреди 20-25 години и техните синчета .
Ако на 14 . 01 бяха излезли не 500 а 5000 - 10000 човека дали щеше да е тъакова статуквото и дали щяха да смеят да ни набият. Много калпав народ сме....
Жалко....Тежко ти Българио...

Анонимен каза...

какви 500 човека бълнуваш за 14 ти,ти въобще беше ли на протеста ,имаше около 5000 душим,но просто имаше 2000 полицая и затова не можахме да направим нещо

Анонимен каза...

не искате да ми публикувате коментарите ок :) вие си знаете,но така никога няма да се оправи БЪЛГРИЯ,все пак успех и аз съм бил на някои от вашите протести

Петя каза...

Правя им евалата на Молдовците и на всички други хора в Европа,които напоследък изявяват най-открито своята позиция,защитават си правата хората,знаят за какво се борят, поне повечето от тях!Тук много хора се страхуват,мислят си че скоро няма да има някаква позитивна промяна(или не вярват достатъчно силно в нея),а така не трябва да се мисли.Това си е един вид примиряване с положението,в което се намираме......Не трябва ли тази държава да служи на Народа?!Да брани неговите интереси.
Да,определено трябва да вземем пример от всички тези хора,а и да да си спомним за великите българи,които са дали живота си за Българския народ!!!

Джингиби каза...

Анонимен пич, ако наистина на 14.01 имаше 5000 а не 500 човека щяхме да см ажем и полиция и милиция и т.н. като въшки както стана в Молдова!!!
Така че помисли си!