На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Трагедията в Ямбол - пир по време на смърт

Пиша тази статия като жител на град Ямбол. По време на трагедията бях в Ямбол и усетих настроенията на хората. Всички са потресени и ужасени, за разлика от управляващите лицемерни търтеи.
Екскортът на Станишев и Първанов профучаха по улиците на Ямбол с около 200кв/ч. Множество скъпи бронирани коли, с ценатя на всяка от които може да се закупят поне три обществени автобуса, които да не носят опасност за возещите се в тях граждани.
Интересно как президент и премиер пристигат заедно от Варна. Нима президентът не би трябвало да е независим и д абъде далеч от предизборните прояви на БСП?
Псевдо-премиерът се изказа като слабоволев неудачник. Вместо като истински министър-председател МЪЖКИ да заяви, че ще започнат проверки, разследване на виновните, отнемане на лицензи, законодателни промени, Станишев просто присъства като статист пред камера.
Ето какво следва да се направи:
- веднага проверка на фирмата за технически преглед на смъртоносната 30-годишна барака. Защо технически преглед на Ямболски автобус се прави не в областния град, а в малкото градче Елхово?
- как кмета на Ямбол от ГЕРБ е организирал мероприятията и защо е допуснал такава безумна наредба на търговски обекти по стръмен склон и без заграждения, без регулиращи полицаи;
- защо органите на КАТ са допуснали изкачването на автобус на такава опасна височина, и то автобус на такава преклонна възраст.
"Главата" на държавата на автопилот Първанов, също реагира толкова неадекватно, че само може да се чудим как може да имаме такъв слаб Президент.
Хората в Ямбол коментираха присъствието на "големците":
- "Нека и те видят на какво забравено от Бога място живеем".
Големия срам и позор за нашата жалка държавица идва от факта, че за пореден път по време на национална трагедия, управляващите пируват и то с народни пари. Всякаква псевдо-светска паплач се събра на купонче на полицейски шеш, съвместно с червени, сини и всякакви други политически клоуни.
Всички ние сме виновни, защото не реагираме. Не реагирахме след трагедията на р. Лим, не реагирахме след трагедията в Бяла, не реагирахме след трагедията в Елхово.
Ако не реагираме и сега, че искаме да живеем в законова държава, където няма протекция над корумпирани служители, където държавни глави са отговорни управници, а не слабоволеви статисти, то скоро ще оплакваме поредна трагедия.
Виновни сме основно ние, защото избирайки некадърници, забравяме че в наше право и задължение е да ги контролираме.

Няма коментари: