На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

03.07.09г. - ДЕЛОТО СРЕЩУ УБИЙЦИТЕ НА СТОЯН БАЛТОВ

На 03.07 от 9:30 часа в СГС ще разглежда делото, свързано с убийството на Стоян Балтов.Поради зачестилите убийства от подобен характер (Стоян Балтов, Радостина Евтимова, Найден Вучков, Кирил Въжаров, Светлин Стоянов) СРОКСОС ще вземат участие в делото с цел да напомнят на съдебния състав, че решенията по това и другите дела от този калибър би трябвало да послужат като назидание и възпитателна мярка за българското общество и нейните минали и бъдещи убийци. СРОКСОС като инициатор на студентките протести, свързани с този случай, както и срещу безнаказаното убийство на други младежи в страната, ще продължи да изисква справедливост и законност, независимо от всички фалшиви наказателни мерки, смяна на съдебни състави, информационни блъфове и смяна на правителства.Осъждаме всички опити за предизборни и политически дивиденти, свързани с това дело.

3 коментара:

Анонимен каза...

Пропускате "лични дивиденти" в последното си изречение, господа. И обяснете как точно ще участвате в делото- в качесвото си на какви- прокурори, разсилни, вещи лица?

Мирослав Джоканов каза...

Анонимен, ще ти отговоря на въпроса.

Ние вземаме участие в делото като наблюдатели. Това, което можем да направим като такива е да:
1) информираме гражданите за хода на делото чрез нашето чисто гражданско виждане (нещо, което не бихме правили ако имаше достатъчно обективни медии в България)
2) да съблюдаваме процесът да не бъде опорочен
3) в случай, че все пак делото тръгне в посока на прикриване на виновниците, да отреагираме чрез гражданските механизми, с които разполагаме

Ако наистина се интересуваш от процеса можеш да погледнеш на следния адрес доклада от първия ден на делото:
http://mdzhokanov.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Анонимен каза...

погледнах го. и все пак да се кичите като "участници" е както некоректно,така и страшно, защоот излиза, че всяка мутра може да "участва" в делото отстрани и да оказва натиск. правете разлика