На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

Прозрачност и демократичност в образованието и науката

Висшето ни образование е гнило, изпаднало в кома, и неоправдано издържано от данъците на най-бедната бяла държава в света.
Парите, които се отделят за образование и наука са неоправдано високи и те се КРАДАТ от "академични" величия с помпозни научни титли, подарени преди 1989-та година. Университети и академии са свърталище на доносници и хора с масивни досиета за сътрудничество с Държавна сигурност и научното ни разузнаване. Млади и способни хора не се допускат за реализация в образователните и научните среди на Р. България.
Младите хора се обучават некачествено от некадърни комунистически професори и доценти, получили доживотните си титли на база научни трудове, възхваляващи светлото комунистическо бъдеще на България. Тези хора през последните 20 години не са се занимавали с наука и образование, а само с крадене на бюджетни средства. Кражбата в научните фондове е не по-малка от тази от европейските субсидии. Нашето образование не се признава в нито една нормална държава в света и то не защото нашите млади специалисти са неспособни, а защото университетите ни са нереформирани и управлявани от "учени" без покритие. Ако не вярвате на това, може да проверите рейтинга на който и да било български университет. Всъщност няма как да го проверите, защото наш университет или академия не фигурират в никоя международна класация, някои от които наброяват хиляди световни университети.
Некадърните комунистически академици и професори продължават да легитимират и възхваляват нашите бездарни и корумпирани управници, защото са от общо потекло.
Затова ние внесохме следното искане до комисията по досиетата:

Реакцията на този документ е скандална и изумително нагла - академичните кратуни искат имунитет срещу проверка на досиетата - вижте статията за това.
Ако искате да се разбере срамното минало на нашите учени, преподаватели и учени, кой обучава нас, колегите ни, децата ни и дали има това морално право, подпишете нашата петиция! 

Няма коментари: