На 14-ти Януари 2009г. организирахме мащабен граждански протест на който показахме, че България е нереформирана държава с фасадна демокрация, чиито самозабравили се управници използват сила и дезинформация. За първи път гражданите ни се самоорганизира и застана срещу корупцията, политическата олигархия и бедността.

Последствията от нашите граждански прояви за първи път поставиха обществения интерес над личния.

ЖИВИ СМЕ

Вероятно, както и при много други обществени организации и ние бяхме обзети от социална апатия и антагонизъм към едно заспало общество. Самото общество и медии ни възприемаха почти изцяло като организация, съществуваща да протестира и то да протестира по-скоро за медийно внимание, отколкото за определена идея. Корумпираните български медии бързо загубиха реален интерес към гражданската ни организация без политически гръб, или поне докато не изчистихме от нашия състав политическите кариеристи и мошенници (ще ви запознаем с тяхната дейност в следващите ни статии).
Всъщност медиите не загубиха интерес изцяло. Разкриването на досиетата на медийните "босове" и тези на големите журналисти, показаха техният произход и преназначение - събиране на информация и "снасянето" и в службите, които все още съществуват само с една цел - запазване статуквото на комуноидната върхушка. И така - обаждат ни се често различни медии, подлъгват ни за мними предавания, но като разберат, че сме безобидни и нямаме намерение да протестираме - губят интерес и отлагат "общуването" си с нас за по-интересни времена.
В службите винаги са се наливали много пари, които явно се крадат, защото по-некадърно и явно подслушване на разговори не може да си представим. Разбира се, знаем че за да се даде лиценз за мобилен оператор, този оператор трябва да "сътрудничи" на новата "Държавна Сигурност", но някак си през 2009-та година би трябвало да има технологии, които по-дискретно да се използват за тези цели. Нищо чудно, че в България никой голям световен мобилен оператор не може да стъпи, защото голяма компания не би сътрудничало на едно жалко правителство за гнусните му цели.
Защо няма да протестираме? Не, че няма за какво - няма за кого в момента. Предстоят все по-тежки моменти - индустрия, строителство, туризъм и кражба на еврофондове са мъртви структури за финансиране на  икономиката ни, заплати, здравеопазване, образование. Народът ни спонтанно ще си разреши проблемите и ще отхвърли фалшивите политици, журналисти, професори и т.н. Защото от това ще зависи оцеляването на народа и на поколенията му. Прогнозите ни са, че гражданската нетърпимост ще екскалира именно през 2010-та година, година в която вероятно България ще се срине икономически и социално. Привидният срив след 1989г. бе подкрепен от много сиви капитали, които поддържаха едно не чак толкова бедно общество. Предстои обаче реален срив, който ще взриви гражданското недоволство. Изгодното гео-политическо положение на страната ни няма за пореден път да бъде причина външни сили да финансират стабилността ни - и на вън положението не е цветущо, че да си позволят финансови и материални авантюри за изгнилата балканска държава.
Ние ще участваме във всички бъдещи независими граждански инициативи!

Няма коментари: